vaistai.lt

Puiki sveikata be didelių išlaidų (984/0) 

Puiki sveikata be didelių išlaidųTikriausiai niekam nekyla abejonių, kad valgyti kokybišką ir sveiką maistą yra brangiau negu studentiškus makaronus su pomidorų padažu. Tačiau taupyti sveikatos kaina – ne pati geriausia išeitis. Investicija į tai, kas bus valgoma šiandien, ateityje atsipirks. Sveikai gyvenantys žmonės gali pasigirti geresne sveikata, stipresniu kūnu ir žvalesniu protu.

Vis dėlto ne kiekvienas gali leisti sau ir savo šeimai pirkti brangius, žiniasklaidoje ir sveikatos specialistų išliaupsintus produktus. Populiarių naujienų portalų antraštės kasdien skelbia, kad kas penktas gyventojas Lietuvoje gyvena žemiau skurdo ribos. Tačiau šiais laikais stipriau susiveržti diržus priversti ne tik jie, bet beveik visi gyventojai. Retas kuris neplanuoja savo lėšų, todėl labai svarbu tinkamai sudėlioti prioritetus. Visada įmanoma rasti geriausią išeitį ir gyventi bei maitintis sveikai, net tada, kai reikia skaičiuoti centus.
 
Sveikų maisto produktų sąraše pirmą vietą turėtų užimti rauginti produktai. Raugintos daržovės ne tik yra nepakeičiamos šaltuoju metų laiku, kai nebėra sezoninių daržovių, o parduodamos prekyvietėse yra pernelyg brangios. Jos taip pat yra labai naudingos sveikatai. Raugintos daržovės netgi turi daugiau vertingų medžiagų negu šviežios. Be to, jas galima ilgiau laikyti šaldytuve.
 
Raugintos daržovės naikina blogąsias bakterijas ir mieliagrybius, nes joms fermentuojantis išsiskiria pieno rūgštis (probiotikų, gerųjų bakterijų šaltinis). Probiotikai pakeičia žarnyno pH rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ir apsaugo nuo pelėsių, grybelių, reguliuoja gerųjų ir blogųjų bakterijų kiekį organizme.
 
Ypač naudingi yra rauginti kopūstai, kuriuose apstu vitaminų, mineralinių medžiagų, fermentų, probiotikų, skaidulų ir antioksidantų. Šį maistingą produktą nesunku pasigaminti patiems namuose ir vartoti visą žiemą. Taip pat vertingi rauginti agurkai, cukinijos, patisonai, burokėliai, morkos ir kitos daržovės!
 
Stabilumo ir įžeminimo būsena padeda džiaugtis gera savijauta labiau nei brangiausi maisto papildai ir augalų ekstraktai. Be to, šis sveikatą gerinantis metodas yra visiškai natūralus ir nieko nekainuojantis. Žmogaus ryšys su Žemės elektros lauku ne tik gerina bendrą savijautą, bet ir padeda pašalinti neigiamą organizmo krūvį. Įžeminimo metodas tinka sergant įvairiomis ligomis: uždegiminėmis, miego, psichinėmis, nervų. Ryšys su žeme stiprina imuninę sistemą, kelia nuotaiką, suteikia energijos.
 
Kaip atliekamas įžeminimas? Tereikia basomis kojomis pastovėti ant žolės, dirvos, smėlio ar kitos natūralios kilmės medžiagos bent 20 – 30 minučių kiekvieną dieną. Norint dar stipresnio poveikio, galima remtis į žemę ne tik kojomis, bet ir rankomis. Kuo ilgiau, tuo geriau. Žiemą ir tada, kai neįmanoma rasti žemės plotelio ant kurio būtų galima pastovėti ir pasivaikščioti, vertėtų investuoti į specialią įžeminimo įrangą (įsigyti kūno taškus stimuliuojančias šlepetes arba kilimėlį). Ši įranga pamažu atsipirks, nes reguliariai naudojant stiprėja imuninė sistema. Kas žino, galbūt ji padės sutaupyti, nes nebereikės pirkti brangių vaistų.
 
Pagal naujausias mokslininkų tyrimų išvadas vitaminas D gali užkirsti kelią net 77 % vėžio atvejų, palengvinti depresijos simptomus, sustiprinti kaulus ir dantis, gerinti smegenų veiklą, sustiprinti širdį ir t. t.
 
Organizme vitaminas D gali išsilaikyti iki 3 mėnesių. Norint, kad organizmas jo gautų daugiau ir daugiau išsaugotų, reikėtų kiekvieną dieną praleisti bent 15 – 30 minučių natūralioje saulės šviesoje. Beje, visai nebūtina, kad saulė šviestų labai intensyviai, tam, kad gamintųsi vitaminas D, užtenka pabūti dienos šviesoje, net jei lauke debesuota. Šaltymečiu, kai trumpėja dienos ir saulės šviesos kasdien būna vis mažiau, daugelis sveikatos specialistų rekomenduoja vartoti vitaminų D3 ir K2 maisto papildus.
 
70 % žmogaus organizmo sudaro vanduo (gryno ir su maistinėmis medžiagomis), todėl labai svarbu jo vartoti užtektinai. Reikėtų gerti švarų vandenį, praturtintą mineralais. Kokybiškiausias yra šaltinio vanduo, nes jame nėra jokių aplinkos teršalų. Dėl nekokybiško vandens arba skysčių trūkumo taip pat gali atsirasti ne viena liga, kurių išvengti yra palyginus paprasta – tereikia gerti daug tyro vandens.
 
Tūkstančius metų žmonija praktikuoja meditaciją, siekdama geresnės sveikatos. Ir ne veltui. Įrodyta, kad meditacija teigiamai veikia žmogaus organizmą, gydo nuo įvairių negalavimų, stiprina imuninę sistemą, mažina stresą, gerina pažintinę funkciją. Norint gerų rezultatų, nereikia tapti jogais, kurie gali metų metus medituoti ta pačia poza. Užtektų kiekvieną dieną bent keletą minučių pasėdėti tyloje arba skambant meditacinei muzikai.
 
Be to, norint būti sveikiems, reikėtų nebevartoti arba labai sumažinti cukraus, rafinuotų grūdų, pusfabrikačių, alkoholio ir glitimo kiekį.

 

Informacija iš:

Prie kavos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos