vaistai.lt

Surado būdą, kaip galima fiziškai panaikinti potraukį alkoholiui: kur kas geriau nei visi lietuviški (1102/0) 

Surado būdą, kaip galima fiziškai panaikinti potraukį alkoholiui: kur kas geriau nei visi lietuviški draudimai?Per didelis alkoholio vartojimas yra didelė problema ne vienoje pasaulio šalyje. Tai ne visada pasireiškia alkoholizmu ar su tuo susijusiomis bėdomis, tačiau neblaivi visuomenė yra neproduktyvi, o ir patys žmonės gerai dėl savo žalingos priklausomybės nesijaučia. Bet ar yra išeičių? Viena kompanija Jungtinėje Karalystėje rado vieną praktiškai stebuklingą būdą padėti išgeriantiems žmonėms. Net jei jie problemos tame nemato.

Arbaklofeno plakarbilas (Arbaclofen placarbil) - tai preparatas dar visai neseniai ruoštas išsėtinės sklerozės gydymui. Šiame vaidmenyje Arbaklofeno plakarbilas rodė didžiulį potencialą laboratorijoje, tačiau klinikiniai bandymai nuvylė ir 2013 metų gegužę bandymai buvo sustabdyti. Norimo rezultato preparatas pasiekti nesugebėjo, todėl jo buvo tiesiog atsisakyta. Visgi atlikti tyrimai ir bandymai gali Arbaklofeno plakarbilą labai greitai sugrąžinti - jis gali pasiteisinti kaip preparatas polinkiui į alkoholizmą gydyti.

„Indivior“, britų farmacijos kompanija, teigia, kad Arbaklofeno plakarbilas gali užblokuoti smegenų centrus, kurie ir kuria pasitenkinimo jausmą geriant alkoholį. Kitaip tariant, šis preparatas gali fiziškai panaikinti priežastį, kodėl alkoholio priklausomybė atsiranda.

Jungtinėje Karalystėje pastebimas alkoholio suvartojimo augimas. Žmonės geria ne tik baruose ir klubuose, kaip yra įprasta, bet ir namie. Dažnai tai nėra patys stipriausi alkoholiniai gėrimai, tačiau išsivysčiusi priklausomybė kenkia gyvenimo kokybei. Tie žmonės, kurie savo įpročio kiekvieną vakarą išgerti vyno ar viskio nelaiko žalingu ar apskritai priklausomybe, nesikreipia į gydytojus pagalbos. Paprastas vaistas jiems tiktų labiau nei ilgi psichologinės terapijos kursai.

Grįžtant prie minėtų nesėkmingai pasibaigusių Arbaklofeno plakarbilo tyrimų reikėtų pasakyti, kad jie nebuvo visiškai nesėkmingi. Vaistas nerodė pageidaujamo poveikio, bet ir grėsmės pacientų sveikatai nedarė. Tai reiškia, kad naujieji klinikiniai bandymai eisis greičiau ir Arbaklofeno plakarbilas jau visai greitai gali pasiekti vaistines. Mokslininkai prognozuoja, kad jei jo veiksmingumas bus įrodytas, šis preparatas gali būti pradėtas nautodi 2020-2021 metais.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos