vaistai.lt

15 įpročių, kurie itin kenkia jūsų išvaizdai (2203/0) 

15 įpročių, kurie itin kenkia jūsų išvaizdaiNors genetika vaidina nemažą vaidmenį mūsų išvaizdai, tačiau tai nėra vienintelis veiksnys. Labai dažnai ir patys galime paveikti senėjimo procesus.

Kaip rašo adme.ru, štai iš pirmo žvilgsnio visai nekaltų įpročių, kurie vagia mūsų jaunystę.

Šukuosena „Arklio uodega“

Atrodytų, kas čia tokio? Viena populiariausių ir madingiausių šukuosenų, kuri dargi ir labai patogi. Tačiau specialistai tikina, kad jeigu dažnai taip šukuojatės, tai gali jus priartinti prie išretėjusių ir slenkančių plaukų ateityje. Todėl eksperimentuokite ir rinkitės kitokias šukuosenas, pavyzdžiui, įvairius pynimus ir kt.

Jūs geriate daug pieno

Pienas vertinamas prieštaringai, tačiau nepaisant įvairiausių nuomonių, jis vyrauja daugelio mūsų mityboje. Verta žinoti, kad piene vyrauja sudėtinės dalys, dėl kurių suaktyvėja riebalinių liaukų veikla, todėl išsiskiria daugiau riebalų, kurie užkemša poras ir odai suteikia pavargusią ir riebaluotą išvaizdą.

Kremas nuo saulės – tik ant veido

Daugelis moterų kremą nuo saulės naudoja visus metus – ir tai puiku, tačiau jos pamiršta juo patepti rankas. O juk rankos, kaip dažnai sakoma, išduoda tikrąjį moters amžių. Pigmentinės dėmės, raukšlelės – visa tai gresia, jeigu pamiršite jomis rūpintis.

Mėgstate sėdėti užsikėlusi koją ant kojos

Išsiplėtusių venų žemėlapis gali atsirasti dėl to, kad mėgstate sėdėti sukryžiavusi kojas. Tikinama, kad ilgai sėdint sukryžiuotomis kojomis, trikdoma kraujotaka, todėl venos pažeidžiamos, o vėliau tai gali baigtis venų varikoze. Siūloma nesėdėti tokia poza ilgiau kaip 10–15 minučių. Taip pat teigiama, kad sėdint ilgiau, sutrinka kraujotaka, didėja kraujo spaudimas, o tai atsiliepia ir mūsų širdies veiklai. Be to, tenka ir nemažas krūvis sąnariams.

Šukuojate šlapius plaukus

Po tokios procedūros jūsų plaukai išties nukenčia, kadangi pradeda šakotis ir skilinėti. Todėl patartina prieš šukuojant juos kuo geriau nusausinti rankšluosčiu, šiek tiek padžiovinti ir šukuoti specialiomis šukomis.

Pešiojate antakius prieš darydamosi makiažą

Jeigu nusprendėte šiek tiek pakoreguoti savo antakių formą, darykite tai vakare, prieš eidamos miegoti, o ne prieš makiažą. Tokiu būdu sumažinsite bakterijų atsiradimo riziką, išvengsite sudirgimo, kurį reikės maskuoti papildomomis kosmetikos priemonėmis.

Karštos plaukų priežiūros priemonės

Plaukų džiovintuvas, garbanojimo arba tiesinimo žnyplės tikrai nėra geras pasirinkimas, jeigu juos naudojate kasdien. Dėl jų naudojimo plaukai sausėja, pradeda lūžinėti ir praranda švytėjimą. Todėl jeigu džiovinate plaukus – laikykite džiovintuvą 15 cm nuo plaukų, o garbanodamos arba tiesindamos – rinkitės apsauginės priemones nuo karščio.

Jūs mėgstate trinti akis

Dėl tokio įpročio kenčia jūsų blakstienos – pradeda lūžinėti, kristi, taip pat traumuojate paakių odą – ji rausta, pleiskanoja, raukšlėjasi, o jūs atrodote pavargusi. Taigi, patarimas vienas – keiskite šį įprotį naudingesniu, pavyzdžiu, mankšta akims.

Jūs negalite pamiršti nuoskaudų

Tyrimas, publikuotas Behavioral Medicine 2005-aisiais metais, aptiko, kad yra ryšys tarp fizinės sveikatos ir atleidimo. Jeigu niekaip negalite pamiršti nuoskaudų, tai jums atima bent kelerius metus, kadangi su nuoskaudomis jūsų organizme kaupiasi hormonas kortizolis. Dėl jo auga svoris, didėja kraujo spaudimas, cukraus kiekis kraujyje, tad auga ir diabeto rizika.

Įprotis liesti veidą

Nė nepastebite, kaip rankomis liečiate kaktą, vėliau nosį, pro jas nepraslysta ir smakras... Dėl to galite tikėtis ankstyvų raukšlių, taip pat, jeigu veidas liečiamas nešvariomis rankomis, atsiranda spuogų, užsikemša veido poros. Vienintelė pagalba – savikontrolė.

Dažnai pudruojate veidą

Blogiausia, ką galite padaryti, tai odą kaskart pudruoti, kai tik ji pradeda blizgėti. Oda dėl šios priežasties gali nukentėti, kadangi itin stipriai užsikemša poros. Tad jeigu oda pradeda blizgėti, pirmiausia turite peržiūrėti, kokias priemones renkatės, galbūt metas atnaujinti kosmetinę? Taip pat patartina pirmiausia riebalų perteklių nusausinti servetėle ir tik tada, jeigu reikia, naudoti papildomas dekoratyvinio makiažo priemones.

Jūsų rankinėje pilna daiktų visiems gyvenimo atvejams

Vaistinėlė, kosmetinė, pėdkelnės, litras vandens ir kompiuteris bei begalė kitų smulkmenų. Ar visa tai reikalinga? Gal ir taip, tačiau rankinė išties tampa sunki, todėl kenčia ir jūsų eisena, ir išvaizda.

Negailite maitinamojo kremo

Netgi pats geriausias gali pakenkti, jeigu jo naudojama pernelyg daug. Netepkite kremo labai storu sluoksniu, kadangi dėl to oda kaip tik gali prarasti savo sveiką išvaizdą, patinti ir pan. Kremo likučius būtinai pašalinkite servetėle.

Persistengiate bėgiodamos

Fizinis krūvis mums būtinas, tačiau kas per daug, tas nesveika. Pasirodo, pernelyg įjunkusios į bėgimą, galime tikėtis ir greitesnio odos senėjimo proceso.

Dievinate šviežiai spaustas sultis

Vaisiuose gausu antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais, vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. Tačiau – verta žinoti, kad juose nemažai cukraus, ypač sultyse. Didelis kiekis cukrų veikia neigiamai ne tik mūsų savijautą, bet ir odą – ji greičiau sensta ir raukšlėjasi. O štai daržovių galite valgyti su kaupu – žalios lapinės itin puikios, kadangi kaip tik užkerta kelią raukšlių atsiradimui.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos