vaistai.lt

10 patarimų, kad plaukai atrodytų lyg ką tik iš kirpyklos. Būdai išvengti plaukų elektrinimosi... (2164/0) 

10 patarimų, kad plaukai atrodytų lyg ką tik iš kirpyklos. Būdai išvengti plaukų elektrinimosi ir riebalavimosiKiekviena moteris svajoja turėti gražius, tvarkingus, vešlius plaukus. Tačiau gražiomis garbanomis, ypač šaltuoju metu laiku, gali džiaugtis ne kiekviena daliosios lyties atstovė. Dažna moteris žino, ką reiškia ryte atsibusi su pasišiaušusiais, nepaklusniais, elektrintis linkusiais plaukais.

Moterys tikriausiai jau girdėjo, kad negalima eiti miegoti su šlapiais plaukais, kad būtina šukuotis prieš miegą ir vengti karštos plaukų džiovintuvo oro srovės.

Ko dar nežinome apie plaukų puoselėjimą?

1. Prieš miegą susipinkite plaukus

Jeigu prieš miegą susipinsite plaukus į kasą, ryte išvengsite plaukų elektrinimosi, susivėlimo ir nepaklusnumo. Kasą reikėtų pinti, kai plaukai yra sausi arba vos vos drėgni, tik jokiu būdu ne šlapi. Taip pat kasa turėtų būti kiek laisva – neužveržkite per stipriai.

2. Naudokite kokosų aliejų

Šis aliejus padeda išvengi plaukų elektrinimosi ir suteikia plaukams žvilgesio. Svarbu: aliejaus reikėtų tepti šiek tiek ir tik ant plaukų galiukų, o ne palei visą ilgį.

3. Išmėginkite šilkinę arba satininę patalynę

Šilkinė ir satininė patalynė mažina trintį, dėl kurios plaukai tampa trapūs ir ima lūžinėti. Jeigu jūsų plaukai yra itin nepaklusnūs, pamėginkite prieš miegą užsirišti šilkinę skarelę.

4. Purkškite plaukus alijošiaus tirpalu

Sumaišykite kelis lašus alijošiaus sulčių su mineraliniu vandeniu ir gautą tirpalą supilkite į pulverizatorių. Šia priemone apipurkškite plaukus kiekvieną kartą eidamos miegoti – sudrėkinsite plaukų galiukus ir išvengsite elektrinimosi.

5. Naudokite kūno losjoną

Vos lašelis kūno losjono pamaitins jūsų plaukus, kol jūs miegosite. Paimkite šiek tiek losjono į delnus, patrinkite jį ir „panardinkite“ rankas į plaukus, šiek tiek daugiau dėmesio skirdamos plaukų galiukams. Po procedūros plaukus sušukuokite.

6. Prieš miegą susukite plaukus į kuodą

Jeigu jūsų plaukai ganėtinai ilgi, vietoj anksčiau minėtos kasytės galite darytis kuodą. Iš pradžių suriškite aukštą „arklio uodegą“, o po to tiesiog apsukite plaukus. Ryte plaukai bus paklusnūs ir žvilgantys.

7. Naudokite vaikišką kosmetiką

Kūdikiams ir vaikams skirtos kosmetikos priemonės (aliejukai, šampūnai) dažniausiai yra natūralios, be agresyvių cheminių medžiagų, švelnesnės ir saugesnės. Pamėginkite plauti plaukus vaikišku šampūnu, o po to į plaukų galiukus įtrinkite šiek tiek vaikiško aliejuko.

8. Išmėginkite vaikišką pudrą

Jeigu norite prabusti su gražiomis garbanomis ir išvengti greito plaukų riebalavimosi, prieš miegą ant plaukų šaknų užberkite šiek tiek vaikams skirtos pudros, susišukuokite ir suriškite plaukus į kasą.

9. Nuo plaukų elektrinimosi – nailoninės pėdkelnės

Ši gudrybė padės atsibusi su švelniais ir paklusniais plaukais. Pirmiausia susišukuokite ir suriškite plaukus į kuodą. Po to ant galvos uždėkite nailonines pėdkelnes ir, jeigu reikia, sutvirtinkite ją segtukais.

10. Naudokite tik plastikinius plaukų aksesuarus

Jeigu norite išvengti plaukų trapumo ir lūžinėjimo, vietoj metalinių segtukų naudokite plastikinius. Metalas labiau traumuoja plaukus negu plastikas.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos